Завршен овогодишњи циклус обуке ОРВС града Новог Сада

Предавањем о војнополитичким савезима и организацијама у свету завршена је овогодишња обука Организације резервних војних старешина  града Новог Сада.

  

Тема је реализована по плану и програму рада Организације резервних војних старешина града Новог Сада, а на основу Плана сарадње Министарства одбране и Војске Србије с удружењима од значаја за одбрану.

О војнополитичким савезима и организацијама – НАТО, ОДKБ и безбедносним снагама Европске уније говорили су начелник Одењења за мултинационалну сарадњу Сектора за политику одбране Миистарства одбране Републике Србије пуковник Златко Богосављевић и руководилац групе за међународне војне операције потпуковник Стевица Прчић.

У току године на основу плана и програма Организације РВС Новог Сада и у оквиру сарадње с Министарством одбране и Војском Србије реализоване су још четири активности.

Мајор Данило Обрадовић из Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба ВС упознао је новосадске резервне војне старешине о употреби беспилотних летелица у борбеним и неборбеним операцијама.

Информисање РВС на тему “Верска служба у Војсци Србије” одржано је у оквиру традиционалног 25. сусрета резервних војних старешина и Војске Србије у Новом Саду.

Такође, на градском стрелишту је изведено бојево гађање из аутоматског пиштоња 9 мм ЦЗ 99 на редном броју 1.

Председник ОРВС града Новпог Сада генерал-потпуковник у пензији Ђокица Петровић оценио је да је присуство резервних старешина било велико. Посебно радује чињеница да је на предавањима било све више младих резервних официра.

У новосадској организацији РВС у току је и израда плана активности за наредну годину.

М. Бозокин