У НОВОМ САДУ УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА АКТИВНОСТ ПО ПЛАНУ САРАДЊЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ И ВОЈСКЕ СРБИЈЕ СА УДРУЖЕЊИМА У 2020. ГОДИНИ

У суботу, 17. октобра 2020. године, у Новом Саду, одржано је предавање резервним војним старешинама на тему: “Војна , радна и материјална обавеза”.

Ова активност реализована је по Плану сарадње Миистарства одбране и Војске Србије са удружењима у 2020. години. Предавању које је, уз подршку Министарства одбране и Војске Србије у Дому Војске организовала новосадска организација резервних војних старешина присуствовало је тридесетак резервних официра и подофицира, уз сво поштовање прописаних мера безбедности у постојећој епидемиолошкој ситуацији.

 Врло квалитетно информисање о актуелним новинама у области војне обавезе, кроз предавање, пропраћено аудиовизуелном подршком одржао је потпуковник Зоран Филиповић, руководилац Групе за војну обавезу у Управи за обавезе одбране Сектора за људске ресурсе Министарста одбране.

На скупу којим је руководио Председник новосадске организације резервних војних старешина, генерал-потпуковник у пензији Ђокица Петровић, резервне војне старешине интересовале су се, између осталог и за евентуално размишљање о потреби реактивирања обавезе служења војног рока, обзиром на чињеницу биолошког старења контингента за попуну резервног састава команди и јединица.

Драгиша Савић рез.п.пук. Секретар ОРВС