У Новом Саду одржан сусрет припадника Војске Србије и резервних војних старешина

У Свечаној сали Дома ВС у Новом Саду и башти тог дома данас је одржан 23. сусрет припадника ВС са резервним војним старешинама тог града. Главна активност било је предавање о учешћу припадника Војске Србије у мировним мисијама широм света. Сусрет је отворио генерал-потпуковник у пензији Ђокица Петровић, председник новосадских резервних војних старешина.

Међу гостима су били начелник Управе за традицију, стандард и ветеране МО пуковник Душко Шљиванчанин, командант 1. бригаде ВС бригадни генерал Зоран Насковић, генерални секретар Савеза организација резервних војних старешина Србије пуковник у пензији Драган Ћирковић, председник Покрајинског одбора СОРВСС за Војводину Жељко Обрадовић, представник Команде за обуку ВС потпуковник Станоје Станојевић и други.

Веома занимљиво и корисно предавање о Војсци Србије у мировним мисијама одржао је мајор Владимир Нијемчевић. Током те активности неколико резервних војних старешина Србије поставило је више питања на која је представник ВС пружио одговоре.
Начелник Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Душко Шљиванчанин, обраћајући се резервним војним старешина, посебно је подвукао чињеницу да је прошле године ту организацију Министарство одбране прогласило да је од посебног значаја за одбрану земље, што је ОРВСС донело и одређене бенефите.
Командант 1. бригаде Војске Србије бригадни генерал Зоран Насковић нагласио је да је Војска спремна да пружи помоћ у реализацији значајних активности организације резервних војних старешина.
Генерални секретар СОРВСС Драган Ђирковић говорио је о доприносу резервних војних старешина у припремама за одбрану земље, посебно апострофирајући чињеницу да већ две године та организација у сарадњи са одговарајућим институцијама Министарства одбране и Министарства просвете, организује предавања и обуку за ученике завршних разреда средњих школа и да је та иницијатива Министарства одбране наишла на добар пријем. Ћирковић је кратко промовисао и други број гласила СОРВСС ,,Први позив“.
Председник резервних војних старешина у АП Војводине Жељко Обрадовић захвалио је Министарству одбране на свему што, као подршку, пружа резервним војним старешинама.
Занимљиво је да је сусрету резервних војних старешина Новог Сада присуствовао значајан број младих људи, управо оних који су у последњих неколико година завршили курс резервних војних официра.
Дружење је настављено у башти Дома Војске Србије, где су резервне војне старешине и њихови гости били у прилици да размене искуства и остваре договоре за наредни период.
Сусрети су одржани уз све мере опреза како би се учесници заштитили од могућег заражавања.

Учесници сусрета су поздравили појављивање Бошка Пилиповића, доскорашњег председника СОРВСС Новог Сада који се појавио после дуже болести.