ТРИБИНА ПОВОДОМ СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ НАТО АГРЕСИЈЕ НА СР ЈУГОСЛАВИЈУ

Дана 22.03. 2018.године у великој сали СО Апатин, поводом обележавања „Дана сећања на жртве НАТО агресије“,  одржана је трибина на тему: „Агресија НАТО-а  на Савезну Републику Југославију – припреме, дејства и последице“. Трибину је у сарадњи са Општинском управом,  Општинским одбром СУБНОР, Удружењем ратних ветерана „Патриотски фронт“ и Удружењем ратних војних инвалида Апатин, организовала Организација резервних војних старешина Апатин.

Трибину је у препуној сали Скупштине општине отворио и најавио госте, председник Организације резервних војних старешина Апатина, пуковник у пензији Жељко Обрадовић.

Госте и присутне грађане је такође поздравио и са пар пригодних речи се обратио и председник општине Апатин, Милан Шкрбић.

         

О наведеној теми су говорили генерали у пензији: Бранко Крга, некадашњи  начелник Генералштаба ВЈ и ВСиЦГ, Јован Милановић, који је у то време као официр Обавештајне управе ВЈ, под функцијом цивилног конзуларног представника у Бриселу успео остварити одређене контакте са појединим официрима команде НАТО, доставити веома значајне податке о њиховим плановима, па чак и непосредно утицати на одлагање почетка агресије за шест месеци и Слободан Петковић, експерт за АБХ оружје, чије је изношење података о количинама бачене муниције са осиромашеним уранијумом и количином отровних и канцерогених материја „ослобођених“ у ваздух и тло, дејством авијације по објектима петрохемије, међу присутнима изазвало право запрепашћење.

         

Обраћање Председника општине Апатин, Милана Шкрбића

Уредио: Јована Цветићанин