Скупштина РВС Крупња

НОВИ ПОЧЕТАК

          У сали Скупштине општине Крупањ 18. септембра одржана је седница Скупштине општинске организације резервних војних старешина. Од 15 делегата одазвало се њих 13. седници су присуствовали председник Скупштине општине Крупањ Зоран Зарић, генерални секретар СОРВСС Драган Ћирковић и координатор организације РВС за западну Србију и председник шабачке организације Милоје Васић.

Седница је одржана уз поштовање противепидемијских мера

          Већ од самом почетка показало се да је седница добро припремљена и да су предузете све мере како би организација после трогодишње стагнације добила нова крила. Реорганизацијом чланови из 23 месне организације РВС уједињене су у јединствену организацију., Уколико се у наредном периоду покаже потребним, поново ће бити формиране неке месне организације.  

          За новог председника Општинске организације РВС изабран је Драган Грујић, виђенији житељ Крупња, који је у ранијем периоду био и председник општине. Делегати су гласали да председник Комисије за обуку буде Рајко Лазаревић, а председник Комисије за неговање традиција – Радован Ристановић.

          Чланови Скупштине су се сагласили да кандидат за овогодишњу Септембарску награду општине Крупањ буде мастер физичке културе и спорта Наташа Живановић, која је недавно завршила курс за резервне официре на Војној академији у Београду и унапређена у чин потпоручника.

          Генерални секретар СОРВСС Драган Ћирковић поздравио је присутне у име председника др Милојка Николића и обавестио их о активностима у оквиру организације. Посебно је говорио да је СОРВСС повратио ранији статус, то јест да је проглашена организацијом од посебног значаја за одбрану земље, чиме је донекле решено финансирање. Било је речи и о настави које резервне војне старешине реализују у средњим школама широм Србије.

          Новоизабрани председник Драган Грујић, познат по својој предузимљивости, подвукао је да ће све планиране активности до краја ове године, а нарочито оне предвиђене за идућу годину бити реализоване. Прва активност је обележавање Битке на Мачковом камену. Захвалио је централи у Београду која ће РВС Крупња доделити један лап-топ и штампач, што је значајна подршка за будући рад.

З. П.