Састанак са представницима Управе за обавезе одбране МО

Дана 13.10.2021. године, у просторијама СОРВС Србије у Дому ВС одржан је састанак представника Управе за обавезе одбране МО и Савеза организација РВС Србије.

На састанку су учествовали начелник Одељења за обучавање грађана капетан бојног брода Милан Кoњиковац, потпуковник Милан Крсмановић, председник СОРВС Србије др Милојко Николић и генерални секретар СОРВС Србије Драган Ћирковић.

Циљ састанка била је анализа досадашњег рада са посебним акцентом на седнице Скупштине и Управног одбора СОРВС Србије одржане у Крупњу и дефинисање приоритета у будућем раду.

Капетан бојног брода Милан Koњиковац изразио је задовољство континуитетом добре сарадње, оствареним досадашњим резултатима, као и одличном организацијом обележавања 102 године постојања ОРВС Србије. Такође, истакао је да је неопходно инсистирати на финансијској дисциплини и планском коришћењу одобрених средстава, као и активнијем учешћу припадника РВС у спровођењу Иницијативе за обучавање ученика завршних разреда средњих школа у складу са могућностима и са актуелном епидемиолошком ситуацијом изазваном пандемијом Корона вируса. О значају  сарадње МО и СОРВС Србије, као и самој организацији седнице Скупштине и Управног одбора СОРВС Србије, кбб Коњиковац је детаљно говорио у интервјуу који је дао локалној ТВ станици у Крупњу (изјаву кбб Коњиковац Милана можете видети овде https://youtu.be/IEA76oX3hyo?t=1985).

Председник СОРВС Србије др Милојко Николић изразио је задовољство што је потписивањем Уговора бр. 3 са Министарством одбране настављена финансијска подршка активностима организације РВС у вези са Иницијативом. Информисао је присутне о динамици израде базе података за Информациони систем СОРВСС који ће обезбедити централизацију података о укупним ресурсима којима располаже Савез, што ће допринети њиховом рационалнијем планирању и коришћењу.

Захвалио се представницима Управе за обавезе одбране на присуству и учешћу на анализи.

У завршном делу састанка заједнички су дефинисани приоритети рада СОРВСС до краја календарске године.