САОПШТЕЊЕ УДРУЖЕЊА РВС АЛЕКСИНАЦ

На позив Команде Копнене војске Војске Србије, делегација општине Алексинац у саставу: председник општине Далибор Радичевић, председник Удружења РВС Алексинац Богољуб Богосављевић и пуковник у пензији Звонко Стојковић присуствовала је Дану високих званица на здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем под називом „Муњевити удар 2021“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Здружена тактичка вежба Копнене војске Војске Србије одржана је 22. јуна 2021. године на полигону „Пасуљанске ливаде“. Официр одговоран за планирање и извођење вежбе био је командант Копнене војске Србије генерал-потпуковник Милосав Симовић.

На вежби је приказана одлучност и ватрена могућност снага Војске Србије за одговор на изазове, ризике и претње по безбедност Републике Србије.

Остварени су циљеви високог нивоа садејства здружених снага у извршавању сложених ватрених задатака.

Такође, акцијом Војске Србије проверене су борбене могућности средстава из развојног програма у ноћним условима.

Припадници Треће бригаде Копнене војске Војске Србије уз подршку јединица РВ и ПВО успешно и у високом интензитету су ову, до сада највећу вежбу у Републици Србији у ноћним условима, спровели и извршили све своје постављене циљеве и борбене задатке уз коришћење најсавременијих оптоелектронских средстава и борбених дејстава.

Било је задовољство и част присуствовати и видети показане способности и елан припадника Копнене војске Војске Србије да изврше све своје борбене задатке.

 

Председник Удружења РВС Алексинац

Богољуб Богосављевић