Посета Удружењу резервних официра и подофицира града Смедерева

Делегација Савеза организација резервних војних старешина Србије и Управе за обавезе одбране Министарства одбране, у саставу Драган Ћирковић генерални секретар Савеза, Љубиша Цветковић члан УО Савеза и потпуковник Милан Крсмановић из Одељења за обучавање грађана, обишла је 11. априла Удружење резервних војних старешина града Смедерева.

Циљ посете било је информисање о степену сарадње и начинима за унапређење координације у реализацији „Иницијативе за увођење садржаја обуке у школски систем Републике Србије“ и увид у стање припрема Смедеревске организације за организовање Скупштине Савеза, чијим делегатима ће ова организација бити домаћин у септембру 2022. године.

У име Општинске организације резервних војних старешина Смедерева госте су дочекали председник Слободан Богић и чланови Управног одбора Љубомир Новаковић, Живорад Алексић, Марјан Матејић и Драган Антонијевић.

Потпуковник Милан Крсмановић упознао је присутне да су наставом из области одбране створени услови да се млађим генерацијама на примерен начин приближе истинске вредности и национални државни интереси, да јачају своја патриотска осећања и негују традиције и слободарски дух нашег народа. Поводом констатације домаћина да није остварен жељени ниво сарадње са средњим школама на територији Смедерева, обећао је да ће Управа за обавезе одбране преко Центра МО обезбедити све потребне услове за обимније учешће представника резервних војних старешина у спровођењу наставног процеса.

Председник Смедеревске организације РВС Слободан Богић упознао је присутне са предлогом програма свечаности поводом Дана РВС и смештаја и упознавања делегата Скупштине Савеза са знаменитостима града Смедерева.

Генерални секретар Савеза Драган Ћирковић захвалио се руководству Смедеревске организације РВС на гостопримству, предочио им шта се очекује од њих као домаћина Скупштине и нагласио да, на основу онога што је чуо, чврсто верује да ће Смедеревска организација оправдати указано поверење, као и да Савез стоји на располагању за сваку врсту помоћи.

Договорено је да руководство Смедеревске организације РВС достави Савезу у писаној форми нацрт програма свечаности и оквирна финансијска конструкција како би Савез дао евентуалне сугестије и у границама својих могућности, пружио финансијску подршку.