Општинска организација РВС Крупањ – организација за пример

Дана 08.07.2021. године потпуковник Милан Крсмановић из Министарства одбране Републике Србије, Драган Ћирковић генерални секретар Савеза организација резервних војних старешина Србије и рез. потпуковник Милоје Васић председник Градске организације РВС Шапца, уједно и члан Управног одбора СОРВС Србије, посетили су Општину Крупањ и обишли Општинску организацију резервних војних старешина Крупањ и Средњу школу у Крупњу.

Посета је организована на основу Годишњег плана активности Савеза организација резервних војних старешина Србије са циљем да се анализира степен реализације националног пројекта „Иницијатива за увођење садржаја обуке у школски систем Републике Србије“, унапреди сарадња свих субјеката који учествују у спровођењу исте и дефинишу динамика и приоритети будуће сарадње.

Делегацију је дочекао рез. потпуковник Драган Грујић председник Општинске организације РВС Крупањ.

Први део посете реализован је у згради Скупштине Општине Крупањ, где је учеснике примио господин Младен Марковић секретар Скупштине Општине Крупањ. У срдачном разговору господин Марковић упознат је са одлуком Управног одбора СОРВС Србије да се годишња Скупштина Савеза одржи у Крупњу. Крупањ је изабран између више кандидата јер је понуда коју је доставила Општинска организација РВС из овог града била најбоља. Такође, на овакву одлуку утицала је и изузетно добра сарадња организације РВС и локалне самоуправе, као и више пута потврђене огранизаторске способности председника Општинске организације РВС господина Драгана Грујића.

Други део посете реализован је у Средњој школи у Крупњу. Домаћини састанка биле су резервне старешине запослене у школи: рез. капетан Владан Машић, рез. потпоручник Наташа Живановић и рез. водник Славко Живановић. Потпуковник Милан Крсмановић подсетио је да је Управа за обавезе одбране уложила велики труд како би се реализовала Иницијатива и да су, поред презентација, предавања и приручника, који су на располагању извођачима обуке, у међувремену снимљени и наставни филмови. Изразио је задовољство досадашњом сарадњом и резултатима који су остварени током реализације Иницијативе и нагласио значај улоге РВС у овом процесу, пре свега у преношењу личних искустава и давању одговора на питања ученика. Посебно је нагласио да је Општинска организација РВС Крупањ једна од ретких организација РВС која је реализовала сва планирана предавања.

Генерални секретар СОРВС Србије Драган Ћирковић се захвалио представницима локалне самоуправе у Крупњу на гостопримству и досадашњој одличној сарадњи и подршци свим активностима резервних војних старешина у Крупњу. Изразио је уверење да ће уз њихову подршку председник Општинске организације РВС Драган Грујић, који је носилац организације седнице Скупштине Савеза и Свечане академије поводом Дана РВС 15. септембра, све планиране активности успешно реализовати и да ће чланови Скупштине по завршетку понети у своје организације корисна искуства.

Господин Младен Марковић секретар Скупштине Општине Крупањ још једном је потврдио да је сарадња локалне самоуправе и Општинске организације РВС изузетно добра и изразио спремност локалних власти да пруже подршку организацији РВС у реализацији предстојећих активности.

Након састанака председник Општинске организације РВС Драган Грујић презентовао је гостима локације, објекте и замисао одржавања Скупштине Савеза и Свечана академије. Генерални секретар Савеза упознао је господина Грујића са сугестијама председника Савеза др Милојка Николића у вези садржаја Свечане академије. Гости су били задивљени оним што им је презентовано господин Грујић и изразили су уверење да ће сви учесници планираних скупова бити задовољни.

Заједничка оцена свих учесника је да су остварени постављени циљеви и да су домаћини оправдали указано поверење.