Обележен „Дан сећања на НАТО агресију“

У склопу обележавања Дана сећања на жртве агресије НАТО, а као наставак претходно организоване трибине, У Апатину је 23.03.2018. године у галерији „Меандер“ отворена изложба фотографија на ту тему. Изложба је организована и постављена у шест целина: „Агресија НАТО-а на СРЈ“, „Живот под бомбама“, „Одбрана отџбине“, „Протести грађана“, „Жртве агресије“ и „Последице агресије“.

                    

Уводну реч је дао председник Организације резервних војних старешина општине Апатин, пуковник у пензији Жељко Обрадовић, а изложбу је отворила председница СО Апатин,  Ника Петровић.

Након отварања изложбе и разгледања поставке, предеставници општинске управе и локалних удружења и организација, положили су венце на споме плочу борцима палим у ослободилачким  ратовима деветесетих година.

                       

Венце су положили представници локалне управе, Војске Србије, Организације Савеза резервних војних старешина Апатин, Општинског одбора удружења ратних ветерана „Патриотски фронт“, Удружења ратних војних инвалида Апатин, Удружења војних пензионера Апатин, Општинског одобора СУБНОР, као и представници општинских одбора СНС и СПС.

Уредио: Јована Цветићанин